Keramik. De bedste tips til at starte med keramik

keramik

Har du fået interesse for keramik, og er du i overvejelser om hvordan du skal starte op, hvad man skal købe og hvor lang tid det tager at blive god til at dreje sin helt egen keramik, så læs med i vores lille guide her

 

Mange forbinder keramik med brugskunst. Vaser, krukker og deslige. Og det er også en stor del af den moderne keramik som består af disse elementer, men keramik er en del af menneskehedens historie helt fra start af, stort set. Man har fundet potteskår i jorden som stammer helt tilbage fra civilisationens start.

Den gang blev keramik ikke så meget brugt som kunst, dekorativt, men som en ren brugsgenstand til at opbevare primært mad og drikke, men også til opbevaring af smykker og andre genstande som der var brug for blev passet godt på.

Keramik for begyndere

Hvis du selv vil arbejde med keramik, så er du måske ligeså gammel som mig, og husker dengang keramik var en fast bestanddel af pensum, når man lærte om diverse håndværk i folkeskolen. Der blev arbejdet med træ i sløjd, men der blev også lavet et hav af askebægre som trofast blev givet videre til en forældre ( den var dengang næsten alle røg cigaretter)

Man sad der ved sin drejebænk og prøvede at få den uformelige klump ler, til at ligne noget smukt. Det kunne man sjældent, eller jeg kunne i hvert fald ikke. Men mor og far syness jo alligevel at det var helt fantastisk det man havde produceret.

Men nu vil du noget mere. Du vil lære det, sådan rigtigt.

Men der findes ikke rigtig keramik, ikke hvis det skal laves som kunsthåndværk i hvert fald. Kunst har jo den præmis at der er frit slag for kreativiteten. Men jeg alligevel stadig, trods at det er kunst ( nogle gange), virkeligt anbefale at du tager et kursus i keramik.

Du behøver ikke drejebænken, til at starte med, en klump ler er nok. En klump ler, nogle kreative hænder og en drøm om at se sit eget værk tage form.

Men du behøver at lære, lære  at arbejde med leret. Og der er et kursus et sted at starte.

Du kan finde kurser i keramik i din by, ved at søge på Google.

I mellemtiden kan du se noget smuk keramik på den her side